Iz svijeta: Slike dana

Krvavi mjesec iznad svijeta

Istanbul, Turska. Još uvijek se možete osloniti na stari dobri mjesec u njegovom često krvavo crvenom sjaju, dok izvjesnosti svijeta brzo nestaju.

U Moskvi vlada jedan diktator, drugi se ponovo priprema u Washingtonu, a turski predsjednik Erdogan nije svjetski lider kome se može vjerovati.

A džamija Camlıca, kapaciteta 36.000 vjernika, koja je otvorena 2019. godine, vjerovatno će nadživjeti i njega i sve ostale.

Patnja počinje i da zvuči

Milano, Italija. Uprkos povremenim uspjesima, neprijatna italijanska vlada sve više pritiska sadašnjeg direktora milanske Scale, Dominique Meyera, i kako se čini, nema nade za produženje ugovora bivšem direktoru Državne opere, koji ističe 2025. godine.

Nije ni čudo, ako se  ima na umu ova slika: „Sea Orchestra“, „Morski orkestar“ je debitovao u svetoj Scali, a njihova violončela su bila napravljena od olupina nasukanih imigrantskih čamaca.

Moda, baš jaki detalji

Milano, Italija. I opet Milano, ovog puta u svojoj drugoj zapaženoj ulozi modne metropole.

Ekskluzivna kuća mode i modnih dodataka Tokyo James poslala je ovu damu na modnu pistu. Šta je još nosila osim tvrdoglavog nakita za oči i otirača na glavi, ne vidi se baš puno sa slike.

(news)

Z. N.

(NovasSloboda.ba)