U Narodnom pozorištu Mostar u petak predstava „Bilo jednom“

Na rasporedu Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 15. marta, u 20 sati, biće odigrana predstava „Bilo jednom…“ autora i režisera Jasmina Krpe, prema tekstu Miloša Radovića.

„Nema veće snage od vremena i većeg manipulatora od života. životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mlađi, pokaže nam stotine puteva, i prepusti  vremenu. Mi onda lutamo tim putevima, nekada zalutamo, nekada se vratimo… Maštamo, probamo…. I onda se jedno jutro ( a to se vjerujem, svakome dogodilo) nađemo pred nekim ogledalom i spoznamo šta nam je vrijeme neprimjetno napravilo…

Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta. Sjetimo se šta smo sve sanjali, planirali…. Pitamo se jesmo li i gdje smo zalutali, je li moglo drugačije….

Ovo je priča o tim snovima mladosti i mjestima gdje su nas život i vrijeme doveli….

Ovo je naš pokušaj da budemo ogledalo u kome ćete prepoznati nešto svoje i možda razmisliti malo o nekim bitnim „malim“ stvarima svog života.

Ovo je pokušaj da se igramo i u toj igri dotaknemo i suza i smijeha i svijetlog i tamnog koje svako od nas u životu ima. A da li smo uspjeli, vrijeme će pokazati…“, zapisao je o predstavi režiser Jasmin Krpo.

U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić.

(NovaSloboda.ba)