Održan prvi trening spusta u Saalbachu, važna provjera za Elvedinu Muzaferiju

U austrijskom Saalbachu, centru završnice Audi FIS Ski World Cupa, održani su zvanični treninzi spusta za muškarce i žene. 

Prva od dvije posljednje provjere pred finalne trke u brzim dsciplinama, za najbolju bosanskohercegovačku alpsku skijašicu Elvedinu Muzaferiju, omogućila je bitno upoznavanje sa stazom. Inače, organizacija drugog finalnog vikenda u Saalbachu izuzetno je otežana zbog naglih vremenskih promjena, i trening koji je jutros održan od velike je važnosti za bh. tim.

“S obzirom na to da prvi put vozim na ovoj stazi, prvi trening iskoristila sam samo za upoznavanje. Sada se osjećam mnogo bolje jer je staza mnogo lakša, nego što je to izgledalo na ogledu. Danas je pred nama još jedan trening i mislim da se mnogo toga može popraviti do petka i subote”, kazala je Muzaferija, koja će u petak, 22. marta, po prvi put nastupiti u završnici Svjetskog kupa u disciplini Super-G, dok će u subotu voziti i trku spusta, za koju je, takođe, izborila istorijsko finale.

Muzaferija je jučerašnji trening startovala s brojem 19, a u ciljnu ravninu ušla s 21. vremenom.

Završnica Audi FIS Ski World Cupa okuplja najbolje takmičare i takmičarke svijeta i održava se u Saalbachu, austrijskom ski centru, u kome će u februaru 2025. godine biti organizovano Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju.

(NovaSloboda.ba)