Rumunski vozač kamiona bio pod uticajem opojnih sredstava

Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu objavilo je u ponedeljak da sumnjiči rumunskog vozača kamiona (35) da je u subotu skrivio masovnu saobraćajnu nesreću kod Novog Varoša (na cesti prema graničnom prelazu Stara Gradiška) pod uticajem opojnih sredstava.

Rumun je u subotu najprije bez zaustavljanja prošao kroz naplatnu stanicu Okučani na izlazu s autoceste. Nakon toga je nastavio kretanje prema graničnom prelazu. Prilazeći graničnom prelazu oko 16,30 sudario se s teretnim vozilom, a potom zahvatio bez kočenja i zaustavljanja 15 putničkih automobila u kojima su bili vozači i putnici. Vozila u koloni stajala su i čekala graničnu kontrolu.

Nakon nesreće 18 osoba odvezeno je na pružanje ljekarske pomoći u novogradišku bolnicu. Prema podacima Opštinskog državnog tužilaštva pet osoba zadobilo je teške tjelesne povrede, a materijalna šteta procijenjena je na 500.000 eura.

Zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu, nakon uviđaja i provedenog ispitivanja predložilo je da sudija istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredi za osumnjičenog zadržavanje u istražnom zatvoru, prenosi Hina.

(Fena)