Na području Gračanice pronađeno vozilo sa drogom i većom količinom novca, uhapšena jedna osoba

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Policijska uprava Gračanica, su 27. marta, postupajući po dojavi policije MUP RS-a da se vozilo “škoda octavia” nije zaustavilo na kontrolnom punktu PS Doboj II, kao ni na konktrolnom punktu na području nadležnosti PS Doboj Istok, proveli intenzivnu potragu i pronašli navedeno vozilo na području PS Gračanica.

Tamo su zatekli jednu osobu, koja je uhapšena po nalogu postupajućeg Tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz MUP-a TK.

Takođe, po  nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, su preduzete dalje mjere i radnje, te je izvršeno i pretresanje vozila po naredbi Opš,inskog suda Gračanica. Pronađene su i privremeno oduzete tri transportne torbe u kojima se nalazilo 70 paketa sa oko 70 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu “cannabis sativa” tržišne vrijednosti od 350.000 do 400.000 KM, novac u različitim apoenima u vrijednosti oko 11.000 eura, mobilni telefon, vozilo “škoda octavia” i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa počinjenjem krivičnog djela.

Osumnjičena osoba je, nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj sa dokazima, zbog postojanja osnovanw sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga predato je Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.

(Fena)