Nastavljena potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Srbije

Od utorka se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u Banjskom polju kod Bora u Srbiji.

Dva Specijalistička tima za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutarnjih poslova, u četvrtak veče su stigli u Banjsko Polje i rano u petak započeli detaljnu pretragu terena oko kuće, ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.

Timove čini 18 vatrogasaca spasilaca s 5 terenskih vozila i spasilačkim psom.

Pripadnici Ministarstva kontinuirano preduzimaju sve mjere i radnje na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka.

Tokom jučerašnjeg dana, bagerom je raščišćavan teren oko kuće u Banjskom polju, odakle se djevojčici gubi svaki trag.

Cilj takve pretrage je, kako javlja dopisnik Radiotelevizija Srbije, da se provjeri da li ispod granja ima nekog dokaza koji bi pomogao u potrazi.

Podsjetimo, nestanak dvogodišnje Danke prijavila je majka u utorak. Od tada, traje potraga u kojoj učestvuje stotine pripadnika policije, vojske, GSS, lovci.

Angažovane su i bespilotne letjelice, sa termovizijskim kamerama, a teren nadlijeće i helikopterska jedinica.

U potragu s u ključila i Federalna uprava policije

Inače, u potragu za nestalnom Dankom iz Srbije se po nalogu beogradskog ureda Interpola, u četvrtak uključila i Federalna uprava policije za cyber kriminal u FBiH. Oni su uspjeli locirati i uhapsiti tri osobe koje su putem TikToka tražili 25.000 eura i tvrdili da imaju saznanja o nestanku dvogodišnjeg djeteta iz Banjskog Polja kod Bora u Srbiji. 

Trojka je uhapšena na području Hadžića nedaleko od Sarajeva, izvijestili su iz policije, koja je pretražila šire područje gdje su se uhapšeni nalazili, ali nisu pronašli djevojčicu.

Djevojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.

(Fena)