Dama s naslovnica

Amalie Olufsen (26) je dama s naslovnica koju posebno voli skandalozni fudbaler Paul Gascoigne (56). Toliko da je istetovirao njeno ime na nadlakticu.

Razlog njegovog oduševljenja: Norvežanka ga podsjeća na bivšu suprugu i veliku ljubav Sheryl (60) kada su bili zajedno. Zato bi Amalie trebala da igra njegovu bivšu u filmu o njemu. Mađutim, Playmate poriče da je imala bilo kakvu aferu s njim.

Model želi nastaviti karijeru u Njemačkoj i preseliti se u Berlin.

“Svaki put kada sam pitala prijatelje s velikim iskustvom u industriji modela za savjet o tome koje tržište u Evropi bi mi ponudilo najviše mogućnosti, uvijek su mi govorili da bi moj tip tijela bio savršen za Njemačku”, rekla je Amalie.

Sada je aktivna u potrazi za agencijama i menadžerom, koji će joj pomoći da se učvrsti u njemačkoj industriji. Želi da se preseli u Berlin “jer uvijek čujem zanimljive i uzbudljive stvari otuda”.

„Ono što me najviše oduševljava je koliko je grad jedinstven zbog svoje istorije. Četiri različite nacije uticale su na to kako je Berlin ponovo izgrađen nakon Drugog svetskog rata. Što je dovelo do potpuno drugačijih arhitektura i kulturnih uticaja koji se danas doživljavaju”, kaže ona.

Amalie je nedavno saznala da ima porodične veze sa Njemačkom. Njen pradjed po majci bio je njemački vojnik u Drugom svjetskom ratu i stacioniran u Norveškoj. Tamo je upoznao njenu prabaku, Norvežanku. Nakon rata, njena baka je odrasla kao žigosana u Norveškoj, i bila vrijeđana kao “njemačko dijete”.

”Ali, priča mojih prabake i pradjedapokazuje da ljubav zaista može pobijediti sve”, dodaje.

Zbog toga se Amalie raduje prelasku u Berlin i nada se da će postati “Playmate of the Year” u Njemačkoj.

“Želim da Norvešku i Njemačku učinim ponosnima”, rekla je Amalie.

A u Engleskoj bi njen najveći obožavalac Paul Gascoigne, takođe, bio veoma sretan.

(msn)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)