Policijske jedinice, spasilačke službe i građani i dalje intenzivno tragaju za nestalim Dragom Tanaskovićem

Brojne policijske jedinice, spasilačke službe i građani Čajniča i Foče i dalje intenzivno tragaju za tridesetogodišnjim Dragom Tanaskovićem iz Čajniča, čiji je nestanak prijavljen 28. marta u 08 sati ujutro, javlja Radio Foča.

“Pretražen je teren od Goražda do Foče duž rijeke Drine sa lijeve i desne obale, ali lice nije pronađeno. U potragu su uključeni pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS, Jedinice žandramerije PU Foča, policijski službenici Uprave, Civilna zaštita Foča, Spasilačka služba ‘Volf’, Planinarsko društvo iz Čajniča, te brojni građani Čajniča i Foče”, potvrđeno je Radio Foči u Policijskoj upravi Foče.

Pretraga za nestalim Tanaskovićem vrši se i na rijeci Drini.

“U potrazi čamcima učestvuju SAJ, Žandarmerija i članovi Spasilačke službe „Volf“. Potragu otežava visok nivo vodostaja, ali se i dalje traga intenzivno”, dodali su u Upravi.

Tanasković je 25. marta oko ponoći priveden u PU Foča zbog sumnje na krivično djelo iznuda u pokušaju i zadržan do 26. marta uveče, kada je pušten u 20.45 sati.

“Nestalo lice je posljednji put viđeno uvidom u sistem video nadzora javnih površina opštine Foča na lokaciji ‘Južni most slob na putnom pravcu Foča-Ustikolina 26. marta 2024. godine oko 21.10 sati”, saopšteno je ranije iz PU Foča.

(Fena)