Velež, nakon 9 godina, izmirio dug prema Poreskoj upravi FBiH

FK Velež je nakon devet godina izmirio dugovanje prema Poreskoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine.

Tim povodom, FK Velež oglasio se saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cijelosti.

“Uporedo sa realizacijom kapitalnog projekta od najvišeg značaja, izgradnjom moderne južne tribine stadiona Rođeni, čiji se jasni obrisi mogu sve jasnije vidjeti iz dana u dan, izgradnje novog terena u Blagaju, koji će našim Rođenima biti na raspolaganju za odvijanje trenažnog procesa, te uređenja prostorija na zapadnoj tribini, administrativni odjel našeg Kluba u proteklom periodu, a van očiju javnosti, naporno je radio na nastavku realizacije reprograma o otplati poreznog duga po kome je Fudbalski klub Velež Poreskoj upravi Federacije BiH bio dužan isplatiti ukupan iznos od 275.897,41 KM.

Fudbalski klub Velež je 2015. godine, sa Poreskom upravom Federacije BiH, potpisao Sporazum o plaćanju dužnih javnih prihoda, kojim je propisana obaveza da će naš Klub, u jasno definisanim obrocima, biti dužan izmiriti navedena dugovanja do 2025. godine. Glavnica pomenutog iznosa, iznosila je 195.285,41 KM, dok se još 80.612 KM odnosilo na pripadajuće kamate.

Temeljem člana 3. Zakona o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, otplatom cjelokupnog iznosa glavnice, Fudbalski klub Velež Mostar stekao je sve preduslove za otpis duga propisan pripadajućim kamata, te tako možemo reći da je naš Klub čak osam mjeseci prije isteka roka izmirio sve svoje obaveze po osnovu predmetnog sporazuma sa Poreskom upravom Federacije BiH.

Uspješna realizacija potpisanog Sporazuma predstavlja još jedan u nizu pozitivnih koraka u razvoju našeg Kluba, ali će i značajno doprinijeti rasterećenju klupskog budžeta, čime se omogućavaju kvalitetniji preduslovi u ostvarenju naših ovogodišnjih ambicija.

Idemo dalje!”, stoji u saopštenju FK Velež.

(NovaSloboda.ba)