Akcije čišćenja gradskih četvrti u Mostaru, učestvuju i komunalci i građani

Grad Mostar, Odjel za komunalne i inspekcijske poslove, u saradnji s javnim komunalnim preduzećem i vatrogasnom jedinicom, organizovao je u utorak čišćenje prostora oko “malih stepenica”, koje vode pokraj stadiona prema naselju Bijeli brijeg.

Karlo Kačić kazao je ispred Udruženja građana Bijeli brijeg, koja je i ponijela inicijativu za čišćenje i uljepšavanje naselja, da se svakodnevno raznim akcijama i aktivnostima trude pomoći cijelom naselju da se zelene površine i svoje ostalo što je potrebno za normalno funkcionisanje naselja, dovede u red.

Akcija čišćenja naselja se, kako kaže, nastavlja, a cilj je uklanjanje otpada, uljepšavanje zelenih površina, kao i razvijanje svijesti kod građana o pravilnom zbrinjavanju otpada.

“Uvijek tražimo načine da uljepšamo i očistimo naselje i ukažemo na važnost očuvanja prirode i pravilnog zbrinjavanja otpada”, istakao je Kačić, te najavio čišćenje i ostalih dijelova naselja, poput “velikih stepenica” i područja oko stadiona.  

U akciji su, pored radnika gradskog komunalnog preduzeća, učestvovali i stanari, građani i udruženja.

Za sve koji su učestvovali u akciji, organizatori su osigurali alat, zaštitnu opremu, kao i osvježavajuće napitke i obroke.  

(Fena)