KBC Split: Dvojica napadnutih u Kaštelima nisu životno ugroženi

Niti jedan od dvojice muškaraca koje je u sinoć u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja propucao i napao sjekirama treći muškarac nisu životno ugroženi, saznaje se u utorak ujutro iz KBC-a Split.

Napadnuti 46. godišnjak, koji je pripadnik HGSS-a, ima teške tjelesne povrede trbuha, desne strane grudi i natkoljenice, dok je drugi muškarac (48), koji mu je pohitao pomoći nakon što je ustrijeljen, zadobio tešku tjelesnu povredu loma kostiju lobanje koja mu je nanesena sjekirom, javila je Hina.

Incident se dogodio oko 19,30 sati u Kaštel Štafiliću kada je J. K. prvo propucao pripadnika HGSS- a, a kada je on od zadobijenih povreda pao na pod, prišao mu je muškarac koji mu je pokušao pomoći. U tom trenutku je s dvije sjekire do njih dotrčao napadač, koji je pomagača s leđa udario sjekirom po glavi.

Muškarac koji je dobio sjekirom po glavi uspio je na trenutak savladati napadača. Ubrzo su mu u pomoć priskočili Kaštelani koji su napadača nakon nekog vremena uspjeli savladati i zadržati do dolaska policije. I napadač je povrijeđen. Zadobio je povrede nosa.

Ubrzo nakon incidenta pojavio se video snimak dijela napada, na kojoj se vidi da je pripadnik HGSS-a povrijeđen i na podu dok mu prilazi čovjek koji mu želi pomoći. U sljedećem trenutku, slijedi napad sjekirom na napadača, pa onda savladavanje razjarenog čovjeka koji se u napadima, osim dvije sjekire, služio i pištoljem.

Policija je tokom uviđaja utvrdila da je putnički automobil Suzuki SX4 propucan s više metaka, pa se, za sada, pretpostavlja da je incident izbio zbog parkiranja, a policija rekonstrukcijom događaja to još mora utvrditi.

Dvojica povrijeđenih su kolima Hitne medicinske pomoći prebačeni u KBC Split, gdje je tokom noći operisan muškarac, koji je zadobio prostrijlne povrede. Obojica su zadržani na daljem liječenju, a njihov napadač je priveden u policijsku upravu na kriminalističko istraživanje.

Tokom jutra će policija obaviti uviđaj na propucanom vozilu, koga su tpkom noći prebacili na parking policijske uprave.

Kaštelanski napadač je policiji itekako poznat, jer je prije 21 godinu izbo mladića, koji mu je mokrio pored kuće.

(Fena)