Ministar Gašić: Tijelo djevojčice još nije pronađeno, osumnjičeni jedan na drugog prebacuju krivicu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić rekao je na konferenciji za novinare da su osumnjičeni u detalje opisali zločin, ali i da tijelo dvogodišnje djevojčice još nije pronađeno.

Kako je naveo, imaju saznanja da se jedan od osumnjičenih vratio 28. marta na deponiju, na kojoj su ostavili tijelo djevojčice i da ga je prebacio na drugu lokaciju.

Zbog ubistva male Danke uhićena su dvojica 50-godišnjaka, zaposlenici javnog komunalnog poduzeća Vodovod Bor koje se sumnjiče da su službenim vozilom udarili dvogodišnjakinju i usmrtili je. Potom su tijelo djevojčice ubacili u prtljažnik, odvezli se do obližnjeg divljeg deponija i sakrili tijelo.

Gašić je rekao da su dvojica osumnjičenih poligrafski ispitani i da je vozač automobila imao zakašnjelu reakciju, a suvozač reakciju, oduzeta su sva tri automobila, te je uzeto sve što je potrebno za forenziku.

“Njih dvojica su nas odveli na deponiju, ali imamo saznanja da se jedan vratio 28. marta i da je prebacio tijelo djevojčice na drugu lokaciju. Jedan na drugog prebacuju krivicu”, rekao je Gašić.

Ministar je izjavio i da je jedan od osumnjičenih D. D., učestvovao u potrazi za djevojčicom u Banjskom polju, svjestan da ju je usmrtio.

Dodao je i da će dvojac biti optužen za teško ubistvo.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić počela je 26. marta, a zbog njena nestanka, prvi je put pokrenut sustav za pronalaženje maloljetnika “Pronađi me”, a za njom je raspisana i Interpolova potjernica.

(Fena)