Predstavnici vjerskih zajednica na zajedničkom iftaru u Čapljini

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Čapljina, sinoć je upriličen zajednički iftar kojem su prisustvovali predstavnici vjerskih zajednica, humanitarnih organizacija i obrazovnih institucija.  Uz predstavnike Islamske zajednice, iftaru su prisustvovali župnik župe sv. Franje Asiškog u Čapljini Don Ilija Petković, čapljinski paroh Igor Mastilović, predstavnica Caritasa Čapljina Zorica Brajković, predstavnik Merhameta Čapljina Azer Basarić, direktor OŠ „Vladimir Pavlović Mateo Jovanović“, direktorica OŠ Čapljina Harisa Džaferović i predstavnik Radija Čapljina.

Dijeleći radost iftara sa svojim gostima, glavni imam MIZ Čapljina Adem ef. Šuta naglasio kako je njihovo druženje jasan dokaz bolje budućnosti.

„Na budućnost mi možemo uticati – što i činimo u ovom trenutku, mi želimo i poručujemo večeras da hoćemo uticati na to da nam budućnost bude prožeta dijalogom, razumijevanjem i zajedničkim aktivnostima na radost svih građana našega grada i šire“, istakao je ef. Šuta.

U tom smislu, pozvao je kolege da u tim procesima budu odlučniji i glasniji, jer, kako je ocijenio, ko to ima veće pravo u isto vrijeme i obavezu od predstavnika vjerskih zajednica koji su svakodnevno s ljudima u njihovim brigama životnim da podstiče dijalog i dobre međunacionalne odnose.

„Treba da nas svi čuju i vide, da čuju lijep glas i vide najljepšu sliku koju šaljemo večeras, najljepši cvijet iz bašče cvijeća Hercegovine – iz naše Čapljine, čitavom svijetu“, poručio je Adem ef. Šuta.

(NovaSloboda.ba)