Načelnik PU splitsko-dalmatinske podnio ostavku jer mu je sin učestvovao u premlaćivanju

Načelnik policijske uprave Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić u nedelju je izvijestio da podnosi neopozivu ostavku, jer je jedan od njegovih sinova učestvovao u teškom ozljeđivanju mladića, koji je u životnoj opasnosti.

Iz MUP-a je jutros saopšteno da je Marendić jutros podnio ostavku, odnosno zatražio razrješenje s radnog mjesta načelnika policijske uprave na koje je imenovan 2. maja 2022. godine, prenosi Hina.

“Uvažavajući motive za takav postupak načelnika PU splitsko-dalmatinske, glavni direktor policije Nikola Milina predložio je podpredsjedniku Vlade i ministru unutrašnjih poslova Davoru Božinoviću prihvatanje ostavke, što je i učinjeno. Poslove načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske do daljeg će obavljati sadašnji zamjenik načelnika policijske uprave, Marko Srdarević”, dodaje se u priopćenju.

Marendić je o ostavci izvijestio i na facebooku.

“Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom, niti sam se lično ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave,” rekao je Marendić.

Istakao je kako vjeruje da je jedino ispravno da ga se trajno izuzme od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a.

“Pored svih napora za očuvanje bezbjednosti, pored programa prevencije, koje organizujemo i provodimo, nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave”, poručio je Marenić.

Marendić je porodici ozlijeđenog mladića izrazio žaljenje zbog ovakvog događaja i nadu u što skorije ozdravljanje.

Maredićev maloljetni 17. godišnji sin bio jedan od petorice napadača. koji su u subotu u ranim satima teško povrijedili 23. godišnjaka ispred noćnog kluba Velvet u Splitu. Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima frakturu lobanje i nagnječenje mozga, te je hitno operisan, policija je pokrenula istragu, te je tokom nje, doznaje se, utvrđeno da se petoro momaka sukobilo s žrtvom unutar kluba, a kada su ih redari izbacili van, nastavili su se tući vani na ulici.

(Fena)