Šejma i Zejd Svraka koncertom ilahija i kasida uljepšali ramazanski ambijent u Mostaru

Jednosatnim koncertom ilahija i kasida Šejma i Zejd Svraka sinoć su u prepunoj Sali Narodnog pozorišta svojim milozvučnim glasovima nastavili upotpunjavati ramazansku ambijent u Mostaru. Prefinjenim duhovnim osjećanjima i brižno odabranim porukama islama  ostavili su snažan dojam na publiku.

Muzički ritmovi i aranžmani, kao i teme odabranih numera, poseban utisak ostavili su na mlađu populacije Mostarki i Mostaraca, na generacije učenike osnovnih i srednjih škola i na taj način iznova potvrdili, da ova vrsta muzike, osim što budi pozitivne emocije, ima i svojevrsnu edukativnu ulogu.

„Čast nam je da se nađemo među izvođačima duhovne muzike koji su ove godine nastupili u programima manifestacije ‘Ramazan u Mostaru’, jer se radi o zaista biranim i istaknutim imenima. U Mostar je uvijek lijepo naći se makar kao gost, a pogotovo kad imate priliku dijeliti emocije sa mostarskom publikom“, u izjavi za medije kazao je Zejd. 

On i njegova supruga Šejma pripadaju najmlađoj generaciji interpretatora duhovne muzike bosanskohercegovačkih muslimana i u svom repertoaru njeguju moralne i tradicijske vrijednosti aktuelnog vremena. Na koncertu su, uz poznate kolaže ilahije, izveli i autorske pjesme Ramazan, Šejma bint Haris i Porodica.     

„Najvažnije je da svojim nastupima unosimo dobru i lijepu energiju koju će naša publika ponijeti sa sobom. Večeras želimo poslati poruku da uvijek budemo dobri i da uvijek njegujemo vrijednosti kojima nas je ramazan naučio“, naglasio je Zejd.

(NovaSloboda.ba)