Tužilaštvo HNK-a: Identifikovano i lišeno slobode nekoliko osoba zbog napada na četiri mladića iz Stoca

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanske og kantona potvrdilo je da je tokom dana policija privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu s napadom na četiri mladića iz Stoca.

“Radeći na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNK-a su 9. 4. 2024. godine identifikovali i lišili slobode nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su kritične prilike sučestvovali u počinjenju krivičnih djela. Takođe, utvrđeno je tko su vlasnici-korisnici četiri vozila koja se dovode u vezu s kritičnim događajem”, saopšteno je iz Tužiilaštva HNK-a.

Dodaje se kako se MUP i Tužitellaštvo nastavljaju s preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, u cilju otkrivanja svih počinioca i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, te procesuiranja počinilaca.

Podsjećamo, prema policijskim navodima, napad se dogodio u noći sa subote na nedelju, oko ponoći, kada je grupa od desetak osoba s tri automobila presrela automobil, kojim je upravljao M. A. (2004.) iz Poplašića, Stolac, u kome su bile još tri osobe.

Napadači su bejzbol palicama udarali po automobilu u vlasništvu M. A., a zatim su palicama pretukli i putnike iz vozila, kojima je ljekarska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ i Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

(Fena)