Započeo Napretkov kurs copywritinga i SEO copywritinga

Prvi susret kursa copywritinga i SEO copywritinga u organizaciji HKD Napredak, Glavne podružnice Mostar, održan je u ponedeljak u prostorijama čitaonice Narodne biblioteke HNK-a, u HD HSK.

Tokom prvog susreta, polaznici su se upoznali s teorijskim definicijama copywritinga, formulama za pisanje ACCA i AIDA, saznali nešto više o prvom profesionalnom copywriteru, te uspješno napisali svoju prvu praktičnu vježbu.

Voditelj kursa copywritinga je diplomirani novinar i profesionalni SEO copywriter, Marko Suton, član HKD Napredak Glavna podružnica Mostar, koji će kroz osam susreta polaznike kursa upoznati s kreiranjem različitog sadržaja, kao recimo pisanje objava za društvene mreže, PR tekstova, službenih emailova i newslettera, kao i blog tekstova te SEO blogova.

Dok će blog tekstove od 600 i više riječi polaznici kursa predstaviti toijekom samog kursa, na zadnjem, osmom susretu, kao kruna kursa copywritinga i SEO copywritinga, polaznici će predstaviti svoje SEO blogove od 800 i više riječi, te će za svoj trud i rad biti nagrađeni certifikatom o uspješno završenom kursu copywritinga i SEO copywritinga.

Isto tako, tokom Napretkovog kursa copywritinga, polaznici će kroz praktične vježbe i domaće zadaće potvrditi stečeno znanje.

HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar planira i u budućnosti organizovati nove cikluse kursa copywritinga, kao i druge zanimljive kursa, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

(NovaSloboda.ba)