Sedam komedija na ovogodišnjem festivalu „Mostarska liska“

Za ovogodišnje 21. izdanje Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“, od ukupno pristigle 41 prijave iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, selektovano je sedam pozorišnih predstava komedijskog žanra.

U petak, 17.05., biće upriličeno svečano otvaranje festivala i to premijernim izvođenjem predstave „Koordinator”autora Emine Kovačević-Podgorčević i Dragana Komadine, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastale u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Naredne večeri, subota, 18.05., na rasporedu je predstava „Hrkači” autora i režisera Nikole Pejakovića,  nastala u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke.

Zatim, u nedelju, 19.05., na repertoaru je predstava „Mistero Buffo” autora Daria Fo, u režiji Lee Delong, nastala u produkciji Umjetničke organizacije Grupa iz Zagreba.

U ponedeljak, 20.05., gledamo predstavu „Uobraženi bolesnik” autora Jean-Baptiste Poquelin Molière, u režiji Đorđa Nešovića, a koju igra ansambl Knjaževsko-srpskog teatra Kragujevac iz Srbije.

Utorak, 21.05., rezervisan je za izvođenje predstave „Ne daj se, generacijo” autorski projekat Alena Muratovića i Maria Drmaća, nastala u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo.

Šeste večeri festivala srijeda, 22.05., na rasporedu je predstava „Totovi“ autora Ištvana Erkenja, u režiji Andraša Urbana, a koju igra ansambl Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

Posljednjeg dana takmičarskog dijela festivala, četvrtak, 23.05., gledamo predstavu „Realisti“  autora Jure Karasa, u režiji Matka Raguža, nastala u produkciji Teatra EXIT iz Zagreba.

U petak, 24.05., biće upriličena ceremonija zatvaranja festivala i svečana dodjela nagrada.

Sva izvođenja počinju u 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 10 KM.

(NovaSloboda.ba)