Za malom Dankom i dalje se traga, pretražuje se atar sela Zlot

Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, policija pretražuje širi atar sela Zlot, okolinu kuća osumnjičenih, groblje, pojate, šupe, te nepristupačan teren u Lazarevom kanjonu.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije juče su pretraživali potok u blizini kuće jednog od osumnjičenih za ubistvo. Prethodno je pretraživana okolina kuće jednog osumnjičenog, Lazarev kanjon i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva pedesetogodišnja muškarca iz Bora, radnike “Vodovoda”, osumnjičene za ubistvo. NJima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, a na teret im se stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D.D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

(Srna)