Klafurić: Gradski derbi je uvijek poseban, idemo na pobjedu

Zrinjski i Velež u subotu igraju svoj treći ovosezonski derbi, a trener Veleža Dean Klafurić u petak je najavio kako će njegova ekipa ići po pobjedu.

“Derbi je uvijek poseban, pogotovo gradski derbi. Znamo da svugdje u svijetu nosi dodatne konotacije. To nije samo obična utakmica, to je nešto posebno. Isto tako, i naš gradski derbi nosi takve stvari sa sobom. Ulazimo u dobroj formi u taj susret, ali ulazi i Zrinjski, koji još uvijek ima ambicije za naslov prvaka. Kao u svakoj utakmici, idemo na pobjedu, to je naš stil, mi se uvijek nadigravamo i tako će biti i u ovoj utakmici. Daćemo sve od sebe da nađemo put do pobjede”, poručio je trener Veleža.

Klafurić zbog akumuliranih žutih kartona neće moći voditi svoju ekipu u gradskom derbiju, ali on smatra kako to neće biti hendikep za Velež.

“Nije neki problem što sam ja suspendovan i što neću bit na klupi, utakmicu sam kroz tsedmicu pripremio s asistentima. Moj prvi asistent Damir Milanović vodiće utakmicu, zajedno radimo, to je kod nas timski rad i ne vidim u tome neki problem. Veći problem je što neće biti Džafića zbog kartona, što je Peco bolestan, što je Duka povrijeđen, što Lohan nije još spreman, to su veći problemi od ovog”, smatra trener “Rođenih”.

Utakmica između Zrinjskog i Veleža na rasporedu je u subotu, 13. aprila, na stadionu pod Bijelim brijegom u 16 sati.

(Fena)