MUP KS: Utvrđeni identiteti žene i djeteta pronađenih na lokalitetu Bentbaša

Policijski službenici PU Stari Grad su, nastavljajući rad u cilju identifikacije tijela pronađenih danas na lokalitetu Bentbaša, nakon prepoznavanja od članova porodice, utvrdili identitet preminulih osoba. Riječ je o ženi, rođenoj 1990. godine u Fojnici, nastanjenoj u Sarajevu i njenom djetetu, rođenom 2021. godine, saopšteno je iz MUP-a KS. 

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva TKS, koji je naložio obavljanje obdukcije nad tijelima preminulih osoba.

Iz MUP-a KS su jutros saopštili da je sinoć, nešto prije ponoći, PU Stari Grad zaprimila prijavu da je u Miljacki, područje Bentbaše, u koritu uočeno tijelo. Patrola koja je izašla na teren, potvrdila je navode iz prijave. Na teren su upućeni pripadnici policije, vatrogasci, hitna pomoć i GSS. U 01,30 sati, izvučeno je tijelo žene srednje životne dobi i, uz nju – tijelo djeteta do četiri godine. Ljekari su na licu mjesta konstatovali smrt obje osobe. 

(Fena)