Napao žene na splitskoj Rivi, policija ga uhapsila

Splitska je policija uhapsila muškarca koji je u subotu ujutro izazvao incident na Rivi, gdje je na terasi kafića fizički napao dvije žene, od kojih je jedna povrijeđena.

Uhapšen je i priveden u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje nedugo nakon incidenta koji je zgrozio sve koji su bili na toj gradskom šetalištu. 

Kako se doznaje, dvije su ženske osobe sjedile ‘na štekatu’, a za stolom iza njih je bio muškarac koji je, navodno, slušao njihov razgovor, nakon čega je počeo lupati i bacati boce prema ženama. Neki od svjedoka su vidjeli da je na žene nasrnuo šakama, ali i bacao boce prema njima. Napadnutim ženama su u pomoć priskočili gostina terasi kafića i građani koji su se tamo zatekli.

Napadač se dao u bijeg, za njim se zaletjelo i nekoliko građana, ali bio je brži i pobjegao im. Srećom da ga je neko od građana prepoznao i policiji rekao njegov identitet, pa je nasilni muškarac ubrzo uhapšen.

Žene su zatražile ljekarsku pomoć u splitskom KBC-u, a po riječima očevidaca, jedna od njih je nakon napada imala krvavu povredu, prenosi Hina.

(Fena)