Vučić sletio u Mostar; nakon više od 30 godina uspostavljena direktna aviolinija s Beogradom

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u poslijepodnevnim satima na mostarski aerodrom, čime je obilježeno uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara.

Vučića, koji će boraviti u dvodnevnoj posjeti BiH, gdje će prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, dočekali su predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i premijerka HNK-a Marija Buhač.  

Nakon ceremonije povodom prvog redovnog leta Beograd- Mostar, u VIP salonu mostarskog aerodroma održaće se sastanak Krišto i Čovića sa srbijanskim predsjednikom.

Direktnu avioliniju između Beograda i Mostara uspostavila je kompanija “Air Serbia”.

Avioni “embraer 175” će do Mostara letjeti tri puta sedmično – ponedeljkom, petkom i nedeljom, let će trajati 50 minuta, a cijena povratne karte kreće se po cijeni od 104 eura.

Ugovor između Grada Mostara, kompanije Air Serbia i mostarskog aerodroma potpisan je 2. februara u mostarskoj Gradskoj vijećnici, čime je ta linija obnovljena nakon više od 30 godina.

“Avio-linija Beograd-Mostar je naš interes, kao i interes Bosne i Hercegovine. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo. To je dobro za naš narod, karte će biti veoma jeftine i moći će putovati ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja. Svi će moći koristiti mostarski aerodrom”, rekao je Vučić ranije za RTS.

(Fena)