Javna ustanova Osnovna škola Gnojnice organizator manifestacije Dan planete Zemlje

Javna ustanova Osnovna škola Gnojnica, Super eko škola, organizator je manifestacije povodom Dana planete Zemlje, 22. aprila, pod nazivom „Volim i čuvam planetu“.

U programu proslave učestvovaće deset osnovnih škola: OŠ Gnojnice, Prva osnovna škola Stolac, OŠ Čapljina, OŠ Blagaj, OŠ Vrapčići, OŠ Bijelo Polje, OŠ “Mujaga Komadina”, OŠ VI, OŠ IV i OŠ „Omer Maksumić“ Podveležje.

U okviru programa učestvovaće i Novi val Blagaj.

Učenici ovih škola imaće priliku da učestvuju u likovnoj radionici, ekološkom kvizu i sadnji biljaka.

Najuspješniji učenici će dobiti prigodne poklone, a sve škole učesnice će dobiti zahvalnice.
Škole učesnice, takođe, dobijaju biljke od sponzora za sadnju u svojim školama.

Cilj pomenute manifestacije je pokazati djeci važnost očuvanja planete Zemlje, da vole i cijene prirodu koju imaju i da je čuvaju za buduće generacije!

Uokviru projekta „Misli o prirodi“, koji realizuje Centar za promociju civilnog društva, OŠ „Gnojnice“ je 2022. godine dobila status „Super eko škole“.

Na osnovu izvještaja o evaluaciji u procesu sertifikacije, kroz uvid u dokumentaciju, posjete školi i sve aktivnosti koje su uključivale sertifikaciju, ova škola je dobila 85 bodova od mogućih 100 i na taj način dobila certifikat i status: Super eko škola, što znači da su otvoreni za saradnju, prepoznati po svom eko ​​angažmanu i implementaciji najboljih praksi zaštite životne sredine.

(NovaSloboda.ba)