U subotu trka “Blagaj 5K 2024”

U predivnom ambijentu istorijskog mjesta Blagaj, u subotu, 27. aprila, održaće se trka “Blagaj 5K 2024”.

Trka obećava nezaboravno iskustvo trčanja kroz Čaršiju, na stazi dugačkoj 5.000 metara, pored nekoliko istorijskih spomenika. Staza vodi kroz slikovite ulice Blagaja, pružajući priliku da se istraži ljepota ovog prekrasnog mjesta.

Trajanje trke je ograničeno na 60 minuta, a broj učesnika je ograničen na 300, iako je prijavljenih do danas 311. Pravo učešća imaju svi aktivni i rekreativni sportisti i građani, stariji od 14 godina, koji pravovremeno kompletiraju svoje prijave.

Generalni sponzor trke je Shopping centar Plaza Mostar, a trka se organizuje uz podršku Odsjeka za sport i zdravlje – Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar i  sportske organizacije “Trčanje i To” iz Sarajeva.

Nagrade su planirane za prva tri mjesta u m/ž kategorijama: 1. mjesto – 300 KM; 2. mjesto – 200,00 KM; 3. mjesto – 100,00 KM, i u kategoriji najbrži Blagajac/Blagajka u iznosu od 100,00 KM za 1. mjesto. Uz novčane nagrade, biće dodijeljene medalje sa obilježjima Blagaja.

Za sve takmičare je obezbijeđen startni paket koji sadrži: startni broj (BIB), službena majica sa logom i imenom trke (opcionalno), osvježenje za vrijeme i nakon trke, e-diploma, finišerska medalja i pokloni sponzora.

Saobraćaj će biti  zatvoren na dionici Čaršija – skretanje za Kosor – raskrsnica kod Piste u periodu od 10,45 – 11,30 sati. Saobraćaj će biti omogućen gornjim ulicama sve do Vrela Bune, te iz pravca Malog polja prema gornjim ulicama, koji će kontrolisati službenici MUP-a HNK-a.

(NovaSloboda.ba)