Prvo takmičarsko trčanje: Trka Blagaj 5K

Prva Trka Blagaj 5K održana je u subotu u Blagaju u organizaciji više lokalnih organizacija i aktivista.

Trku su organzacijski podržali Odsjek za Sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar i Sportska organizacija “Trčanje i To”. 

Prvo izdanje Trke Blagaj 5K okupilo je 187 finišera, a najbolji rezultati su postignuti u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji, prvo mjesto osvojio je Uroš Gutić s vremenom od 15:59, slijedi ga Ante Pokrajčić (16:09) i Marko Prlić (16:14).

U ženskoj konkurenciji,, prvo mjesto pripalo je Emini Alagić s vremenom od 18:09, dok su drugo i treće mjesto osvojile Alma Hrnjic (18:34) i Monika Vištica (21:26). 

Uz standardne kategorije, održano je i takmičenje za Najbržeg Blagajca i Najbržu Blagajku. Najbolji rezultati u ovoj kategoriji su: Muška konkurencija: 1. Jusuf Čerkez (20:02) 2. Haris Cerovina (24:35) 3. Kenan Čomor (25:17) Ženska konkurencija: 1. Naida Drljević (30:12) 2. Džana Kajan (33:42) 3. Amira Kajan (34:13).

Osim što su pokazali izvanrednu izdržljivost i brzinu, učesnici Trke Blagaj 5K su inspiracija za sve nas da se aktivno uključimo u sportske događaje i brinemo o svom zdravlju. Njihova predanost i trud su podsjetnik da je svaki korak ka zdravijem životu važan i da se ciljevi mogu postići uz upornost i fokus. 

U samoj trci je učestvovalo više uspješnih sportista, od državnih prvaka trkača, do Iroman i triathlon učesnika. Neka njihova postignuća budu podstrek svima da istraju u svojim naporima i ostvare svoje ciljeve, korak po korak, poručili su organizatori. 

(Fena)