Veliki nastup na mini spektaklu

Mališani su se proslavili ovim nastupom! Charlène (46) i Albert von Monaco (66) su posjetili Hamburg – a s njima su u posjetu došli i njihovi blizanci Jacques i Gabriella (9).

Kraljevski par pozvan je na svečano otvaranje nove replike Monaka u Miniatur Wunderlandu, Minijaturnoj zemlje čudesa, u kojoj se nalazi najveći svjetski model željezničkog kompleksa, 1610 kvadratnih metara.

Privatna državna posjeta pretvorila se u porodični izlet! Njihova djeca, koja obično u sličnim situacijama djeluju rezervisano, bila su veoma uzbuđena, a jedan prolaznik im je ispred ulaza poklonio male medvjediće.  Charlène je ozarena davala autograme, a princ Albert je izjavio: “Bio je ovo prelijep dan u Hamburgu, uživali smo!”

Pored prinčeve palate, na replici od 36 kvadratnih metara prikazana je Marina ove patuljaste države, kazino i staza za Grand Prix Formule 1, uključujući i trku XS bolida na stazi. Sve je mini, ali  i sa maksimalnom pažnjom na svakom detalju!

Jacques i Gabriella su sve to gledali širom otvorenih očiju. Sa ovom ekskluzivnom turnejom kraljevske porodice Monaka, ostvario se san osnivačima, blizancima  Frederiku i Gerritu Braunu (56).

“Za nas je ovo bajka koja se ostvaruje. Tenzija je veoma, veoma visoka”, izjavio je Frederik.

Prinčevska porodica je odvojila malo vremena za autograme i vesele selfije, a potom se porodica smjestila u predsjednički apartman u hotelu “Četiri godišnja doba”. Sala za sastanke bila je posebno opremljena priborom za bojenje i dječjim automobilima za Jacquesa i Gabriellu. Oni su uživali i igri, dok su njihovi roditelji prisustvovali dobrotvornom ručku, u korist njemačkog ogranka “Fondacije princa Alberta II od Monaka”.

Nakon velikog nastupa na minijaturnom spektaklu, djeca su se te večeri sa roditeljima vratili nazad u Monako. Jedan dan u zemlji čudesa i nazad…

(msn)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)