Najljepši i najčudniji izgledi večeri

Izložba se desila ponovo, u pravo vrijeme 6. maja: Met Gala je privukla poznate ličnosti iz cijelog svijeta. Tematska “The Garden of Time”, “Bašta vremena”, inspirisana istoimenom pričom J.G. Balardi iz 1962. godine, odabrani gosti predstavili su se u izgledima koji oduzimaju dah. Evo samo nekih slika sa te večeri.

Otvaranje nove modne izložbe tradicionalno se obilježava gala večeri prvog ponedeljka u maju. Kodeks oblačenja ovisi o temi izložbe. Ove godine tema je bila “Bašta vremena”. “Crveni” tepih je bio obojen zelenom bojom, a brojni cvjetovi krasili su stepenište do Metropolitan muzeja.

Model Ashley Graham predstavila se u spektakularno, pripijenoj haljina Ludovica de Sainta. Za izradu haljine optočene Swarovski kristalima, navodno je trebalo 500 sati vremena.

Dua Lipa zaljuljala je zeleni tepih u crno-bijelom korzetu Marca Jacobsa. Pjevačica ga je uparila sa boom od perja, prozirnim operskim rukavicama i lančićima oko struka sa kristalima. Njena duga, valovita kosa davala je svemu neophodan glamur.

Daleko najspektakularniju haljinu večeri nosila je pjevačica Tyla, koja je u potpunosti napravljena od pijeska. Pod vođstvom kreativnog direktora Oliviera Rousteinga kreirana je haljina koja je podsjećala na… pješčani sat. Pješčani sat, kao dodatak, savršeno je zaokružilo neobičan i pomalo nepraktičan izgled. Bila su potrebna čak četiri pomagača da osiguraju da se pjevačica nepovrijeđena popne uz stepenice.

(web)

Lj. G.

(NovaSlobod.ba)