Predstavljanje djela Ruperta Spire u utorak u Narodnoj biblioteci Mostar

Djela autora Ruperta Spire: „Prisutnost“ (Umjetnost mira i sreće, Knjiga I i Prisnost svih doživljaja, Knjiga II), u prevodu Vesne Kovačević i „Priroda svijesti“ u prevodu Fee Munitić biće predstavljene u utorak, 14. maja u 18,30 sati u prostorijama Narodne biblioteke Mostar, Maršala Tita 182, (na Luci).

Ove revolucionarne knjige zadiru u dubine ljudske svijesti ili svjesnosti nudeći duboke uvide i praktičnu mudrost za one koji tragaju za istinom i unutrašnjim mirom.

„Prisutnost“ (Knjiga I i II) poziva čitaoce na transformativno putovanje u srce bića. Kroz poetsku prozu i duboke kontemplacije, Spira poziva čitaoce da se probude u bezvremensku prisutnost koja leži izvan fluktuacija uma. Sa jasnoćom i dubinom, on vodi čitaoce da prepoznaju svojstveni mir i radost koji su uvijek prisutni u svakom trenutku u nama.

U “Prirodi svijesti” Spira majstorski upravlja složenim terenom svijesti, razotkrivajući njene misterije i osvjetljavajući temeljnu prirodu našeg postojanja. Oslanjajući se i na istočnjačke kontemplativne tradicije i na zapadnjačku filozofsku misao, Spira predstavlja sveobuhvatno istraživanje svijesti koje nadilazi kulturne granice i govori o univerzalnoj čežnji za samootkrivanjem.

„Ove knjige su poziv za istraživanje najdubljih dimenzija našeg postojanja i otkrivanje bezgraničnog potencijala svjesnosti. U svijetu punom ometanja i buke, oni nude utočište za unutarnje istraživanje i samootkrivanje“, kaže Spira.

“Prisutnost” (Knjiga I i II) i “Priroda svijesti” su nezaobilazno štivo za svakog ko želi da produbi svoje razumijevanje svijesti ili svjesnosti i probudi ljepotu svoje prave prirode.

Rupert Spira je vodeći glas u savremenom duhovnom pejzažu, poznat po svojoj sposobnosti da jasno i jednostavno artikuliše duboke duhovne istine. Sa iskustvom u filozofiji i kontemplativnoj praksi, Spira premošćuje jaz između drevne mudrosti i modernog razumijevanja, nudeći praktične smjernice za one na putu samoistraživanja.

Rupert Spira je filozof, kontemplativac i duhovni učitelj poznat po svojim jasnim i pristupačnim učenjima o svjesnosti i nedualnosti. Kroz svoja pisanja, retreatove i online sesije, Spira vodi tragaoce da prepoznaju urođeni mir i prisutnost koji su u srži njihovog bića.

(NovaSloboda.ba)