Beograd: Teško povrijeđen nastavnik dok je razdvajao učenike koji su se potukli

Prosvjetni sindikat Forum beogradskih gimnazija osudio je danas incident u Trećoj beogradskog gimnaziji u kome je teško povrijeđen nastavnik te škole, koji je pokušao razdvojiti učenike učesnike tučnjave.

U saopštenju iz tog sindikata zahtijeva se od mjerodavnih organa da oni koji su odgovorni za povrjeđivanje nastavnika budu kažnjeni i tvrdi da brojni incidenti u školama pokazuju da je obrazovni sustav u krizi.

“Događaji u Trećoj beogradskoj gimnaziji i Tehničkoj školi u Bačkoj Palanci, ukazuju da u Srbiji još nije pronađeno rešenje za nagomilano nasilje u školama, a olako obećana brzina u rješavanju problema koji izjeda prosvjetni sistem ne doprinosi izlasku iz krize već postojeće rane iznova produbljuje”, stoji u saopštenju.

Prosvjetni forum tvrdi kako su škole postale nesigurne i da su svi “akteri” doprinijeli tome da “od koljevke pa do groba, najnesigurnije postane đačko doba”, a da rješenja nema ni na vidiku.

Profesor iz Bačke Palanke prošle sedmice je pretučen na radnom mjestu, a MUP Srbije je priveo šesnaestogodišnjaka, koji je osumnjičen da ga je napao, podsjeća Beta.

(Fena)