U medulinskoj marini izgorjela 22 plovila

U velikom požaru, koji je rano jutros buknuo u marini u Medulinu, izgorjela su 22 plovila, požar je nešto prije 7 sati stavljen pod kontrolu, a u njemu niko nije stradao, izvijestili su u srijedu ujutro iz pulske Javne vatrogasne jedinice i istarske policije. 

“Ono najvažnije je da za sada nema dojava da je neko u događaju povrijeđen. Požar je pod nadzorom, stanje se normalizuje, a čim bezbjedonosni uslovi to dozvole, policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara pristupiće uviđaju”, izjavila je za Hinu glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

Policija je dojavu o požaru u medulinskoj marini zaprimila u 3,55 sati, ponovila je. 

U gašenju požara u marini u Medulinu učestvovali su pripadnici pulske Javne vatrogasne jedinice sa četiri vozila, a njima su se u gašenju požara priključili i pripadnici medulinskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD).

“Po dolasku na mjesto događaja, pristupilo se sektorovanju nezahvaćenih plovila, te odvajanju od zahvaćenih, a tokom požara s plivajućeg pontona odvojena su opožarena plovila, te je ugašen požar na njima”, izvijestili su iz pulske JVJ, čiji su pripadnici uspjeli spriječiti širenje požara na preostale obližnje brodice u marini.

Direkcija Civilne zaštite RH na facebooku je objavilo da se “prema zaprimljenim informacijama, dim s požarišta širi u smjeru mora, te nema opasnosti od požara za okolne objekte”.

Uzrok požara i materijalna šteta utvrdiće se uviđajem.

Prema neslužbenim informacijama, štete prouzrokovane ovim požarom kreću se u stotinama hiljada eura, prenosi Hina. 

(Fena)