Predsjednica Vlade HNK-a sa teniserom Ivanom Dodigom

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanskg kantona Marija Buhač susrela se s Ivanom Dodigom, članom hrvatske teniske reprezentacije i višestrukim pobjednikom Grand Slam turnira.

Dodig je, zajedno s bratom Mladenom, upoznao predsjednicu Buhač s nizom aktivnosti koje provode, kao i planovima za nove projekte na prostoru Čitluka, s naglaskom na njihovo matično Međugorje. Naglasili su kako im je prioritet omogućiti djeci i mladima kvalitetno sportsko obrazovanje i prepoznavanje nadarenih kojima treba osigurati pretpostavke za lični i profesionalni razvoj.

“Ivan je naše svjetski prepoznatljivo ime i raduje me kad čujem što sve ostvaruje i planira realizovati. Zahvaljujem mu na odluci da se vrati rodnom kraju i ulaže svoja sredstva u projekte koji će donijeti opšte dobro kako Međugorju i Čitluku, tako i Hercegovini i našem kantonu u cjelini. Uvjerena sam kako će aktivnosti kojima su se braća Dodig posvetila imati osjetan učinak na broćansku privredu, posebno njegovu turističku granu”, rekla je predsjednica Vlade, čestitavši teniskoj zvijezdi na priznanju za najboljeg čitlučkog sportistu u protekloj godini, koje mu je dodijeljeno u sklopu proslave Dana opštine Čitluk.

(NovaSloboda.ba)