“Zmajevi” odradili još jedan trening uoči meča sa Italijom

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas odradili još jedan trening u sklopu priprema za prijateljski susret sa Italijom.

Sutrašnje medijske aktivnosti biće održane u Trening kampu, gdje je smještena reprezentacija BiH (Centro di Preparazione Olimpica of Tirrenia), umjesto na stadionu Carlo Castellani, kako je prvobitno bilo planirano. Selektor i jedan igrač će biti na raspolaganju novinarima u 18m30 sati, dok je trening na rasporedu u 19 sati i otvoren je za medije prvih 15 minuta.

Uoči današnjeg treninga, izjave su dali golman Kenan Pirić i mladi Tarik Muharemović.

“Imamo dobre treninge, pripremamo se od prvog dana od kako smo ovde, imamo analize i dobro se trenira kako taktički tako i tehnički. Momci su spremni, a ja pogotovo”, rekao je Muharemović, koji je član mladog tima Juventusa.

Zadovoljstvo radom u reprezentaciji nije krio ni golman Kenan Pirić.

“Pripreme protiču u najboljem redu, imamo odlične uslove za rad i stručni štab se dosta trudi da radimo kvalitetno. Čeka nas teška utakmica, jer znamo svi kakav je protivnik. Za nas je to dobra provjera jer nema bolje utakmice gdje se možeš dokazati i pokazati. Mislim da imamo dobru provjeru i da će to biti sve dobro”, rekao je Pirić.

(NovaSloboda.ba)