Fudbaleri BiH večeras protiv aktuelnih evropskih prvaka

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Empoliju igra prijateljski meč sa selekcijom Italije.

Nakon poraza u meču s Engleskom prije nekoliko dana, biće ovo još jedna prilika za podmlađeni bh. tim da se pokaže u što boljem svjetlu protiv jedne od najboljih reprezentacija Evrope i branioca naslova, kome će ovo biti “generalka” uoči početka Eura u Njemačkoj.

Selektor Sergej Barbarez, koji je u svom debiju naišao na probleme sa sastavljanjem najboljeg tima zbog izostanka nekoliko pozvanih igrača, kao i oproštaja nekolicine dotadašnjih standardnih reprezentativaca, u Italiji je ostao bez još dvojice fudbalera. Ali, vjeruje da ima dovoljan broj kvalitetnih igrača da se dostojno suprotstave evropskom prvaku.

“Imali smo par dana da razmislimo o svemu nakon Engleske, a što je najvažnije imali smo svoj mir ovde. Izgubili smo dva igrača zbog povreda, ali imamo dovoljan broj ratnika u timu. Suvišno je trošiti riječi o kvalitetima italijanske reprezentacije. Jedna atraktivna ekipa, koja će sigurno pokušati u posljednjoj provjeri pred Evropsko prvenstvo da odigra najbolje što može, a mi ćemo se potruditi da budemo dostojan protivnik”, rekao je Barbarez na press konferenciji uoči utakmice.

Ermedin Demirović, koji će i večeras predvoditi napad bh. selekcije, ističe kako u Italiju nisu došli “turistički” nego da odigraju najbolje što znaju.

“Italija je jedna od najboljih evropskih reprezentacija i aktuelni evropski prvak. Tako da su oni favoriti, ali to je možda i dobro za nas da pokažemo sve što znamo i da napravimo dobar rezultat. Mi nismo ovde došli turistički, pokušaćemo da odigramo najbolje što znamo”, istakao je napadač bh. tima, koji je u meču s Engleskom nosio kapitensku traku.

Utakmica Italija – Bosna i Hercegovina na programu je od 20.45 sati na stadionu “Carlo Castellani” u Empoliju. Meč će suditi Kipranin Chrysovalantis Theouli.

(Fena)