Preminuo muškarac koji se polio benzinom na Markovom trgu

Muškarac koji se polio benzinom na Markovu trgu preminuo je od zadobijenih povreda, izvijestili su u utorak naveče iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Muška osoba koja se samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu, te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je uprkos preduzetim naporima liječnika preminula od zadobijenih povreda u utorak iza 21 sat, navodi se u saopštenju.

Muškarac je, kako su ranije izvijestili zadobio opekotine četvrtog stepena po cijeloj površini tijela.

Juče u 9,37 sati, policija je dobila dojavu da se jedna osoba zapalila na Markovu trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada Vlade. Zapalio se van ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

U tom trenutku hrvatski premijer Andrej Plenković bio je na sastanku u Vladi. 

“Čim je obaviješten, predsjednik Vlade i ministri finansija i privrede, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli šta se dogodilo, dok je doktorica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenom”, saopštio je jutros vladin glasnogovornik Marko Milić.

Nešto kasnije, na konferenciji za novinare, premijer Plenković je, između ostalog, izrazio žaljenje porodici stradalog muškarca, poručivši kako očekuje da nadležne službe, koje su odmah reagovale, o tom događaju i dalje izvještavaju javnost, prenosi Hina.

(Fena)