Za višegodišnja silovanja maloljetne kćerke dobio 40 godina zatvora

Zbog dugogodišnjeg silovanja svoje maloljetne kćerke, na Županijskom sudu u Splitu na jedinstvenu kaznu u trajanju od 40 godina zatvora nepravosnažno je osuđen 45. godišnjak, saznaje se na sudu.

Prema optužnici, 45. godišnjak je prvi put silovao svoju kćerku 2018. godine u kampu u Šibeniku dok je žrtva imala tek pet godina, a zlostavljanja su se nastavila idućih pet godina u porodičnom stanu još 266 puta, u prosjeku jednom sedmično.

Nepravosnažno osuđeni 45-godišnjak je kćeri branio socijalni kontakt sa školskim kolegama i najbližom rodbinom, a učestalo ju je udarao, a pred njim se morala i kupati gola u kadi, javila je Hina.

Presudom koju je donijelo sudsko vijeće pod predsjedavanjem sudije Višnje Strinić, 45. godišnjak je za svako krivično djelo polnog zlostavljanja djeteta dobio po pet godina zatvora, a za povredu djetetovih prava osuđen je na tri godine zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena i maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.

Prema pisanju medija, nepravosnažno osuđeni je objavu presude prati bez emocija, te je nakon izricanja kazne vraćen u splitski zatvor.

(Fena)