Kad modeli marširaju

Oblačno, kišovito vrijeme, tri žene u bikiniju i modna pista pod kišom: prolaznici u pješačkoj zoni Schilldergase u gradu Kölnu, bili su počašćeni neobičnim prizorom.

Manekenka i voditeljka Rebecca Mir (32) šetala je gradom u potrazi za fotografima sa dvije učesnice u aktuelnoj sezoni shov prohrama “GNTM”, (“Slijedeći top model Njemačke”).

Povod za kampanju bio je događaj u prodavnici kupaćih kostima Calzedonia, koja ima poslovnicu u ulici Schildergasse. Došlo je do odgovarajuće navale obožavalaxa i posmatrača, kada su se poznati TV modeli pokazali uživo.

Italijanska modna kompanija partner je emisije “Sljedeći top model Njemačke” Heidi Klum – a Rebecca Mir, Kadidja i Xenia su zaštitna lica nove ljetne kampanje. Posteri njih tri vise u gradskoj oblasti Kölna, kao i širom Njemačke.

Rebecca Mir je, takođe, objavila zabavan snimak na Instagramu (ima milion pratilaca), u kome se vidi na reklamnom stubu u blizini Burger Kinga, a njen kofer koji se kotrlja dok ne udari u rupu.

Trojac je prošao kroz šoping milju bez ikakvih spoticanja. Bečanka Kadidja i Bavarka Xenia uskoro se vraćaju u Keln: finalni nastup emisije će se održati 13. juna.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)