Prevarili žene predstavljajući se lažno putem SMS-a kao sinovi

Policijska uprava primorsko- goranska izvijestila je o tri prijavljena slučaja krađe, u kojima prevaranti na sve maštovitije načine kradu novac i vrijednosti od starijih osoba, ovoga puta putem lažnog predstavljanja putem SMS-a.

Dvije žene u dobi od 71 i 56 godina 6. i 7. juna su primile SMS poruke s nepoznatih brojeva, a u oba slučaja su se pošiljaoci predstavljali kao njihovi sinovi, uz objašnjenje da im se mobitel pokvario, te se zbog toga javljaju s tog nepoznatog broja. Tražili su uplatu novca na određeni broj računa, kako bi mogli kupiti novi mobitel, a to su žene i učinile. 

 Obe su ubrzo shvatile da nisu komunicirale sa svojim sinovima, nego da su novac uplatile prevarantima. Oštećene su za oko 4.480 eura.

U trećem slučaju je hrvatska državljanka u dobi od 93 godine pustila u stan na području Vežice u Rijeci dvije nepoznate osobe, muškarca i ženu, koji su se lažno predstavili kao stanari zgrade.

Rekli su joj da su izgubili ključeve zgrade i svog stana, te je zamolili da u njenom stanu pričekaju predstavnika stanara koji treba donijeti ključeve. Nakon kraćeg boravka u stanu su otišli, a žena je primijetila da joj nedostaje nakit i novac, vrijednosti oko 500 eura, te je prijavila policiji, prenosi Hina. 

(Fena)