Večeras “Smrt je moja ljubav” i dodjela Nagrade “Grozdanin kikot”

Večeras, ćestog dana 38. Dana teatra mladih u rođendanskoj atmosferi, na Memorijalnoj sceni 2532m sa početkom u 19,30 sati biće posebno svečano.

Veče će započeti dodjelom Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja “Grozdanin kikot”. Nagradu zajedno dodjeljuju Mostarski teatar mladih i Centar za dramski odgoj. Do sada je dodjeljeno 127 nagrada istaknutim pojedincima i organizacijama sa wvih kontinenata koji svojim radom promiču dramski odgoj. Nakon dodjele, a u čast nagrađenih, Mostarski teatar mladih izvešće predstavu “Smrt je moja ljubav”.

O mentalnom stanju djece i mladih danas kod nas rađena su brojna istraživanja. Sva ona kažu da je stanje mentalnog zdravlja djece i mladih u BiH izuzetno loše. Tačnije rečeno zabrinjavajuće. Predstava “Smrt je moja ljubav” nastala je kao odgovor Mostarskog teartra mladih na to stanje, ali i kao odgovor koji želi djelovati preventivno.

Predstava je autorski projekt Seada Đulića, a u njoj igraju Emana Tabaković, Lana Remetić, Sarah Zlomušica, Lejla Jazvin, Emina Bostandžić, Hana Repeša, Nađa Pajić, Teo Sandžaktar-Bijedić i Aljoša Golo.

“Posebno pozivamo na izvođenje, ali i razgovor nakon predstave, nastavnike i profesore, pedagoge i psihologe, te sve druge koji rade sa djecom i mladim ljudima. Svaki savjet će dobro doći, jer moramo svi djelovati”, stoji u pozivu MTM-a.

(NovaSloboda.ba)