“Orka – Arena cup”: Plivači Veleža osvojili 14 medalja, Adnan Žimiro najuspješniji takmičar

U organizaciji Kluba vodenih sportova “Orka” iz Mostara, na gradskom bazenu u Mostaru, održan je osmi po redu međunarodni plivački miting “Orka – Arena Cup”, na kome je učestvovalo 350 takmičara iz Austrije, Crne Gore, Danske i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub “Velež” je na ovom mitingu učestvovao s ekipom od 24 plivačice i plivača: Džejla Tanović, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Timam Ramić, Edim Vuk, Džana Bajgorić, Arman Periz, Faris Omer Muslibegović Jelin, Sergej Đurić, Samed Pekušić, Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Nejra Crnalić, Nejra Bešo, Emin Begić, Ema Penava, Abdullah Marić, Amila Crnalić i Merjem Tucaković.

Plivači Veleža ukupno su osvojili 14 medalja, od čega su dvije zlatne, devet srebrnih i tri bronzane.

Jako dobar nastup imao je Adnan Žmiro (2006.) koji je, pored osvojenih medalja, proglašen najuspješnijim takmičarem u svojoj kategoriji. Ukupno je osvojio četiri medalje, dvije zlatne (50 metara leđno i 50 metara delfin) i dvije srebrne (50 metara slobodno i 50 metara prsno).

Četiri srebrne medalje osvojila je Ena Maksumić (2006.). Na drugo mjesto na pobjedničkom postolju se pela u disciplinama 50 metara slobodno, 50 metara prsno, 50 metara leđno i 50 metara delfin.

Ajna Talić (2012.) je osvojila srebrnu medalju u discplini 50 metara prsno.

Fatih Boškailo (2011.) je osvojio srebrnu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Timam Ramić (2006.) je osvojio srebrnu medalju u disciplini 50 metara delfin.

Danis Alikalfić (2006.) je osvojio dvije bronzane medalje. Treći je bio u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara leđno.

Danja Alikalfić (2011.) je osvojila bronzanu medalju u disciplini 50 metara delfin.

Plivači Veleža će za dvije sedmice nastupiti na takmičenju u Trebinju, čime će biti za takmičarski dio sezone, a poslije toga slijedi pauza. Do tada, treniraće se naporno, kako bi što spremniji dočekali nastup u Trebinju.

(NovaSloboda.ba)