Na gala eventu, Velež predstavio dresove za novu sezonu

Svečanim potpisivanjem ugovora sa renomiranim njemačkim proizvođačem sportske opreme – kompanijom Puma, FK Velež je sinoć okrenuo novu stranicu u svojoj istoriji i ušao u porodicu eminentnih evropskih fudbalskih velikana.

Na gala večeri u prekrasnom okruženju Emporia Hotela u Mostaru, FK Velež i brend Puma potpisali su značajno partnerstvo, nakon čega su službeno predstavljeni novi dresovi Rođenih za predstojeću sezonu.

Velež prvi i jedini partner Pume iz BiH

Puma je simbol inovacije, slobode pokreta, kvaliteta i istinskog sportskog duha, svih onih vrijednosti koje i FK Velež dijeli sa novim partnerom. Ovaj ugovor ne samo da će obogatiti klupsku ponudu, već će i unaprijediti sposobnosti za ostvarenje još većih uspjeha na terenu.

U ime kompanije Puma, prisutnima u Mostaru se obratio senior menadžer Armin Sulejmanović.

“Prije svega željeli smo proširiti tržište i na regiju, tačnije na Bosnu i Hercegovinu. Čast je i zadovoljstvo da smo imali priliku komunicirati sa ljudima iz Veleža. Ovo je veliki i prepoznatljiv klub, a naš motiv je bio da sarađujemo sa jednim od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini. Sretan sam da smo sve stigli u rekordno kratkom vremenu. Velež će u budućnosti imati dresove sa najkvalitetnijim materijalom, kao što imaju fudbaleri Manchester Cityja Sitija ili Borusije Dortmund”, kazao je Sulejmanović.

Potpisivanje ugovora s Pumom znači i da FK Velež ulazi u njihovu veliku porodicu skupa sa globalnim fudbalskim gigantima, kao što su Manchester City, AC Milan, Borussia Dortmund, Fenerbahce i brojni drugi. Istovremeno, FK Velež postaje prvi klub iz Bosne i Hercegovine, koji će na svojoj opremi nositi amblem ovog renomiranog proizvođača sportske opreme.

Najbolje potpisani ugovor u istoriji FK Velež

“Ovo je najbolje potpisani sponzorski ugovor u istoriji FK Velež, ako izuzmemo Grad Mostar, Hercegovačko–neretvanski kanton i Vladu FBIH. Dva su razloga zašto je važno da imamo ugovor sa Pumom. Prvi je zato što je Puma premium brend a drugi je što je Fudbalski klub Velež prvi klub u novijoj istoriji Bosne i Hercegovine, koji ima saradnju sa ovim brendom. Dobili smo jako kvalitetan sponzorski ugovor i to govori koliko je Velež prepoznat kao ozbiljan i respektabilan partner, u svakom smislu”, istakao je predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj.

 “Velež mora da konstantno pravi korake prema naprijed, a siguran sam da nam je to sa Pumom uspjelo. To je pokazatelj da, pored infrastructure, pravimo još jedan iskorak sa Pumom. i u sportskom i u marketinškom smislu. Činimo sve da kontinuirano Klub podižemo na veći nivo, iznad onoga u kome se trenutno nalazimo. Ponosni smo što smo baš mi prvi tim u BiH koji smo uspjeli dovesti Pumu kao sponzora“, riječi su zamjenika predsjednika FK Velež Admira Rahimića.

U novoj garnituri dresova na gala večero su prošetali mostarski Rođeni – Osman Hadžikić, Ante Oreč, Edis Nanić i Nermin Haskić. Novi dresovi FK Velež i kompanije Puma kombinuju vrhunski dizajn i kvalitet materijala, a izvedeni su u minimalističkom stilu sa suptilnim detaljima, simbolizirajući snagu i eleganciju mostarskog kluba. Materijali korišteni za izradu su posljednje generacije, izuzetno kvalitetni, pružajući igračima neophodnu udobnost, fleksibilnost i ventilaciju tokom perioda visokog intenziteta tjelesne aktivnosti.

Gala večeri u Mostaru prisustvovale su brojne osobe iz javnog, sportskog, političkog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, a među njima mogli su se vidjeti nekadašnji fudbalski asovi.

Događaj je upotpunio freestyle fudbalski performans u izvođenju Maida Delića, zatim DJ zadužen za vrhunski muzički ugođaj, te Narentas beauty corner luksuzne kozmetike iz srca Hercegovine.

(NovaSloboda.ba)