Bećirović: Implementacija Rezolucije o genocidu je počela i to više niko i nikad neće zaustaviti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović danas je u Memorijalnom centru Potočari odao počast žrtvama genocida.

“U Potočarima smo danas da iskažemo duboko poštovanje žrtvama Srebrenice i žrtvama oko Srebrenice. Ove godine, prvi put obilježavamo 29. godišnjicu genocida nad Bošnjacima u Srebrenici sa usvojenom Rezolucijom Generalne Skupštine UN-a. Sutra ćemo to obilježiti u Potočarima, i prvi put u sjedištu UN-a će biti obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici”, izjavio je Bećirović. 

Naveo je da u narednim godinama organizaciju tog Međunarodnog dana preuzima Generalni sekretar UN-a i sekreterijat UN-a.

“Implementacija Rezolucije o genocidu je počela i to više niko i nikad neće zaustaviti. Cijeli svijet će ubuduće obilježavati Međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida. Cilj Rezolucije nije da bilo kome nanese štetu, ova rezolucija poziva na prevenciju genocida, edukaciju mladih generacija kako se ovo zlo nikad i nikome ne bi ponovilo”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

(Fena)