Čanadi: Pobjeda nam je jedini cilj

Velež večeras na stadionu Grbavica u prvom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu dočekuje Inter Escaldes iz Andore.

Utakmicu sa Grbavice, koja počinje u 20 sati, direktno će prenosi Arena Sport.

“Iskreno ne znamo baš mnogo o protivniku. Nisam se susretao s timovima iz Andore, ali smo vidjeli da Imaju dosta Španaca u ekipi, te ćemo ih na taj način i očekivati. Svi smo trenutno u pripremama, i mi i oni i siguran sam da ni oni ne znaju puno o nama. Pripremamo se maksimalno ozbiljno, dobro smo se uklopili za vrlo kratko vrijeme. Ovo nam je jako bitna utakmica, želimo proći u narednu fazu i to nam je jedini cilj“, kaže Damir Čanadi, šef stručnog štaba Rođenih .

Trener Čanadi posebno ističe da je za veoma kratko vrijeme „kliknuo“ sa ekipom i da odavno u svojoj karijeri nije imao ekipu koja tako brzo usvaja njegove ideje i zamisli, ali da će jasniju sliku o ekipi imati poslije večerašnje utakmice.

„U ovoj sedmici smo stvarno mnogo pomogli jedni drugima. Gledaju šta želim da igraju i oni to maksimalno poštuju i rade. Sutra želimo biti fokusirani maksimalno, pogotovo uz podršku naših navijača, te ostvariti pozitivan rezultat pred revanš meč u Andori. Iako se radi o predstavniku Andore, sigurno je da će naši momci u utakmicu ući maksimalno ozbiljno, sa dozom respekta prema protivniku i bez podcjenjivanja. “Velež je veliki klub i prolazak nam mora biti imperativ. Svi igrači moraju dati maksimum i jako respektujemo protivnika. Danas svako trenira i svaka ekipa se trudi maksimalno  te su šanse 50-50 i to želim istaći“, rekao je Čanadi-

Napadač Rođenih Nermin Haskić kaže da je atmosfera u ekipi na visokom nivou, što je od velike važnosti pred vrlo bitan večerašnji meč.

„Mi stariji igrači smo tu da pravimo i održavamo pozitivnu atmosferu u ekipi. Pokušavamo prihvatiti što više ideja koje šef od nas traži i siguran sam da smo na dobrom putu. Nemamo mnogo informacija o protivniku, ali obećavamo dobrou igru, želimo dati svoj maksimum i pokušati ostvariti što bolji rezultat. Tako razmišljam i ja, ali i cijeli tim“, kaže Haskić, koji očekuje veliku podršku navijača.

Uakmicu sudi Jacob Karlsen iz Danske.

(NovaSloboda.ba)