Uhapšene dvije osobe zbog zloupotrebe položaja

Policijski službenici Federalne uprave policije u utorak su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, proveli aktivnosti iz svoje  nadležnosti, te realizovali naredbu Kantonalnog suda u Sarajevu za pretresanje, a radi pribavljanja predmeta i tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje produženog  krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivičnog djela povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju. 

Izvršene su službene radnje pretresa u sjedištu privrednog društva Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i tom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija, koja se dovodi u vezu sa počinjenjem navedenih krivičnih djela, za koje se sumnjiče odgovorne osobe Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, H. Z. (1967.) iz Sarajeva i S. Z. (1988.) iz Mostara.

Po okončanju pretresa, osumnjičeni su uhapšeni zbog postojanja osnovane sumnje u izvršenje navedenih krivičnih djela, nakon čega su kriminalistički obrađena i u svojstvu osumnjičenih ispitana u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te uz odgovarajuće izvještaje, u zakonskom roku predati u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

(Fena)