Stravičan zločin u Zagrebu: Ubijeno šest ljudi, ubica izvršio samoubistvo

Šestorostruki ubica sa zagrebačke Kajzerice ubio se prilikom hapšenja, potvrdila je policija u petak rano ujutro.

“Još tokom uviđaja, policajci su locirali počinitelja na području Brezovice”, potvrdila je policija iza 4 sata ujutro, navodeći da je muškarac kojeg su tražili zbog nezapamćenog zločina “prilikom hapšenja počinitio samoubistvo”.

Više informacija policija bi trebala otkriti tokom dana.

Načelnik zagrebačke policije Marko Rašić ranije je medijima izjavio da su u potragu za ubicom dvojice muškarca, tri žene i 10. godišnjeg djeteta uključene kompletne policijske snage.

“U sklopu potrage, preduzeli smo sve mjere kako bismo što prije pronašli počinioca”, kazao je na mjestu zločina načelnik zagrebačke policije, prenosi Hina.

Potvrdio je da je u kući gdje se dogodio zločin bila i beba, koja je “nepovrijeđena i zbrinuta”.

Rašić nije odgovorio na novinarska pitanja kako je ubica pobjegao nakon zločina. Kazao je i da u kući gdje je ubio šestoro ljudi u zadnje vrijeme nije bilo prijava ili razloga za dolazak policije. Jedina “intervencija” zabilježena je 2011. godine, ali se, po Rašićevim riječima, radilo o događaju koji se ne dovodi u vezu s ovim.

Pozivajući se na izjave svjedoka, mediji javljaju da su se prije pucnjeva iz kuće čuli ženski krici, pa nagađaju da je riječ o ubistvu iz ljubomore, jer je jedna od ubijenih navodno bivša supruga ubice.

Rašić je potvrdio tek da je policija oko 21,30 sati zaprimila više dojava da je došlo do pucnjave, nakon čega je “na mjestu događaja zatečeno šest smrtno stradalih osoba”.

(Fena)