Rukometaši Veleža remizirali sa Respectom

Rukometaši Veleža opet su priredili “infarkt” završnicu svojim simpatizerima. Na gostovanju u Sarajevu, remizirali su sa Respectom, a uz malo sreće mogli su doći i do pobjede.

 „Rođeni“ su u nastavku stigli zaostatak od dva gola, s kojim su otišli na odmor. Praktično cijela utakmica je stala u posljednjih 60 sekundi meča. Prvo je odlični golman “Rođeni”Adnan Zuhrić odbranio sedmerac i tako omogućio posljedni napad za svoju ekipu. Nedostajalo je i malo sreće da šut Šapuha završi u mreži Sarajlija. Na kraju, bod za „Rođene“ i nastavak, od sada već tri utakmice zaredom, bez poraza. Sljedeći vikend je prilika da pobjedom u duelu sa drugim timom Vogošće naprave najveći niz ove sezone bez poraza.

Kod Sarajlija bolji od ostalih su bili Feđa Delić sa 8 i Azer Čorbo sa 7 pogodaka. U redovima Veleža najefikasniji je bio Husein Begović sa 6 golova, dok su Zlatko Kreso i Nedžad Šapuh postigli po 5 pogodaka.

Šef stručnog štaba Veleža i na ovoj utakmici imao je dosta problema oko sastava uoči ove utakmice. Osim  ranije povrijeđenog Muharemovića, zbog povreda i privatnih obaveza nisu mogli igrati Amar Đuliman, Adi Ćorić, Amar Klisura i Ramiz Kevrić, što je značajno umanjilo mogućnost rotacije tokom utakmice.

Respect – Velež 25:25 (12:10)

Sarajevo. Dvorana Ramiz Salčin na Mojmilu. Utakmica bez gledalaca.

Sudije: Damir Kanić i Muamer Delić (oba iz Tuzle).

Isključenja: Respect – 8 minuta Velež – 10 minuta.

Sedmerci: Respect 4 (2) – Velež 6 (2)

Respect: Lilić, Zukić, Šalo, Došlo, Sipović, Hasečić 1, Pleho, Mujkić 2, Raić, Tanović, Klačar, Čorbo 7, Alibegović 5, Hošić 2, Delić 8, Bajramović. Trener: Ermin Krajišnik

Velež: Zuhrić, Brkan 4, Jelin 2, Demić, Mutilović, Begović 6, Mahinić, Ćosić 3, Hebibović, Gološ, Kreso 5, Šapuh 5. Trener: Admir Kreso

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)