Sajam kulinarske baštine “CUHaCHA” danas u Mostaru

Sajam kulinarske baštine “CUHaCHA”, u organizaciji Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, održaće se danas. od 13 do 16 sati, na platou iza Gimnazije Mostar

Na sajmu će se moći probati jela pripremljena po tradicionalnim receptima, a biće poslužena posjetiocima.  U sklopu sajma biće organizova prezentacija Monografije kulinarske baštine, koja je izrađena u okviru projekta. Na ostalim štandovima, udruženja i poljoprivredni proizvođači iz HNK-a prodavaće svoje proizvode. 

Sajam je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Unapređenje održivog razvoja turizma kroz kulinarsko nasljeđe – CUHaCHA“ (Program Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.). Glavni cilj projekta CUHaCHA je ojačati i očuvati identitet zajedničke kulinarske baštine programskog područja i pridonijeti razvoju turizma.

Vodeći partner projekta je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA (HR), a partneri na  projektu su Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a (BiH), oština Tivat (Crna Gora) i Zadarska županija (HR).

Period implementacije projekta je od 15.08.2020. do 31.12.2022. godine. Projekat je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije, a ukupan budžet projekta je 710.946,94 eura. 

(NovaSloboda.ba)