Otvoren konkurs za 24. Mediteran Film Festival

Otvoren je za prijavu dokumentarnih filmova 24. Mediteran Film Festival, koji će od 10. do 14. oktobra biti održan u Širokom Brijegu. Na konkursu mogu učestvovati autori dokumentarnih filmova iz mediteranskih zemlja, koji svoje prijave pošalju do 31. jula. Detalji s uslovima prijave, kao i sama prijavca, nalaze se na službenoj web stranici Festivala.

Mediteran Film Festival dijeli filmove u takmičarskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta. Selektor festivala pregledaće sve filmove koji budu poslati najkasnije do 31. jula i čija prijava bude ispunjavala sve zadate uslove.

O najboljima će za vrijeme 24. MFF-a odlučivati šestoročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obe selekcije, te tako dodijeliti MFF projektore u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijeliće publika festivala.

Od ove godine, MFF će, u saradnji s Asocijacijom snimatelja i snimateljica u BiH, dodjeljivati još jednu nagradu. Naime, nagradu za najboljeg snimatelja/icu, koja nosi naziv BEST CAMERA, dodijeliće Asocijacija snimatelja i snimateljica u Bosni i Hercegovini.

(NovaSloboda.ba)