Znakovi ohrabrenja

To je desilo prvi put u Playboyu. Sa zvijezdama rijalityja Hanom Sökeland (29) i Jessicom Huber (28), po prvi put se na naslovnoj strani Playboya pojavio jedan priznati lezbijski par. Upoznali su se i zaljubili u emisiji „Princess Charming“, “Šarmantna princeza” tokom 2022. godine. Očekuju “snažne reakcije” na ovo.

 „Čini se da još uvijek nismo došli do tačke u kojoj je normalno da lezbejka može da radi šta god želi. Mi, uključujući i moju zajednicu, govorimo o toleranciji i slobodi i prihvatanju. Ali čim ja kao osoba donesem odluku, čak i iz queer društva dobijamo povratnu informaciju, da misle kako to nije dobro. Moja je sloboda i moja odluka gdje ću se skinuti, a gdje ne” , kaže Hana..

Njena partnerka Jesicca već je imala negativna iskustva u suočavanju sa njenom seksualnošću.

„Kao feminin žena, teško bivam shvaćena ozbiljno u vezi sa svojom homoseksualnošću. Kada kažem da volim žene, ljudi me često pitaju da li joü nisam probala sa muškarcem. Mnogi muškarci misle da lezbejke uvijek imaju kratku kosu i da moraju biti veoma muževne. I onda misle da su oni spasioci koji mogu da ih predomislite i nekako ih izliječe”, kaže Jessica.

Ovim fotografijama žele da ohrabre druge žene, kaže Jesicca.

„Ako nas vide kao lezbejski par u muškom časopisu, mnogi će pomisliti da i oni mogu uspjeti. Da su slobodne i da mogu da rade šta žele. Zato snimanje može biti i polarizirajuće“, ističe Jessica.

“Naša poruka je da je potpuno normalno da dvije žene budu zajedno i imaju vezu.” Zaljubili smo se jedna u drugu na TV. „U seriji ste u balonu, i tamo je sve je ekstremnije“, kaže Hana.

“U svakodnevnom životu, za mnoge ljude taj osjećaj nestaje i shvatite da to ipak ne funkcioniše. Ali, nama je uspjelo. Borili smo se za to, uprkos udaljenosti i vožnji između Hannovera i Münchena”, dodaju one-

Kako je to zapravo funkcionisalo?

„Jesicca: „Viđali smo se svakog vikenda i pokušavali da se integrišemo sa distance u svakodnevne živote onedruge. Uveče bi zajedno zaspali uz Facetime, a ujutro se ponovo budili. Hanna se nedavno preselila u München i sada živi sa mnom”, ka

E Jessica-

(msn)

Lj. G.

(Novasloboda.ba)