Klovnovi i suze

Reperka Tierra Whack bori se sa uspjehom i slavom.

Tierra Whack (28), američka reperka, smatra da su “slavne ličnosti” klovnovi: “Stave masku, oblače se i sretni su. Bez obzira kroz šta prolazimo, to je ono što se od nas očekuje”.

Whack je odrasla u Filadelfiji bez svog oca i počela je rimovati svoj domaći zadatak kao dijete. Sa 15 godina, postala je poznata na rep sceni Filadelfije i društvenim mrežama – i uz to, još više depresivna.

„Tamo odakle sam došla, niko nije bio poznat osim mene, i nisam imala s kim da razgovaram“, rekla je ona za magazin “Dazeddigital”.

Zbog toga se majka preselila u Atlantu sa Tierrom i njena dva brata i sestre. Tierra je radila u autopraonici kako bi mogla kupiti svoj prvi laptop i snimati muziku. Godine 2018. zaista je postala poznata sa svojim EP-om “Whack World”.

„Biti poznata ličnost čini da se osjećam kao da više nisam čovjek. Ja sam kao i svi ostali. Griješiću, učiću iz svojih grešaka i preuzimati odgovornost za njih“, rekla je.

Prošle godine, dok je radila na svom nedavno objavljenom albumu “World Wide Whack”, njena baka je umrla.

“Udavila sam se u tuzi. Nisam htjela da izađem, da se vidim sa bilo kim, niti da sa nekim razgovaram. Bila sam olupina”, kaže Tierra.

Upravo su razgovori s njenom majkom pomogli da laše preboli tugu.

“Ona je moja najomiljena osoba na svijetu. Moj cilj u životu je bio da je učinim ponosnom. I to sam postigla”, dodala je ona.

(welt)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)